FC Twente.nl Nieuws

Laden...

Poll

Wat wordt het dit seizoen? Met wie kunnen we ons vergelijken?


Bekijk resultaten


VK Tweets

FC Twente moet op kleintjes letten

FC Twente lijkt zich ook dit seizoen te mengen in de strijd om de landstitel. Na twaalf duels staat de formatie van Co Adriaanse keurig tweede in de eredivisie na zeven zeges, vier gelijke spelen en een nederlaag. Door de superieure zege met 4-0 tegen De Graafschap passeerde Twente concurrent PSV op doelsaldo. Met nu al 32 doelpunten op de teller lijkt het clubrecord van 69 competitietreffers in de eredivisie uit het seizoen 1968-1969 eindelijk te kunnen worden verbeterd.

 

Landskampioen Ajax is ondertussen op vijf punten achterstand gezet. In plaats van met Ajax moet FC Twente voorlopig veel meer rekening houden met AZ en PSV als belangrijkste concurrent voor de titel. De Alkmaarders hebben er onder leiding van Gertjan Verbeek stevig de pas in en tot nu toe slechts vijf verliespunten. En dus mag de formatie van Verbeek langzamerhand toch serieuzer worden genomen dan veel voetbalinsiders nog altijd willen doen geloven.

 

AZ leed de enige nederlaag van dit seizoen al op de eerste competitiedag uitgerekend in Enschede (2-0). Ook in de toppers tegen Ajax uit (1-1) en PSV thuis (2-2) boog FC Twente niet tegen de concurrentie. En dat betekent dat de nadelige marge tegen de huidige koploper dus tot stand is gekomen door het puntenverlies tegen op papier mindere goden dan de directe opponenten in de titelstrijd. Twee punten laten liggen in en tegen FC Groningen kan elke ploeg overkomen, de nederlaag uit bij Roda en de puntendeling in de eigen Grolsch Veste tegen laagvlieger Excelsior (2-2) waren echter peperdure missstappen, waarvan FC Twente zich er niet te veel moet veroorloven.

 

 

Op drie fronten


Ook in Europees en nationaal bekervoetbal is FC Twente nog steeds in de race, zodat de ploeg op drie fronten kansrijk blijft. In de Europa League is twee ronden voor het einde overwinteren al zeker en in de strijd om de KNVB beker wacht net als vorig seizoen PSV inĀ  Enschede in de achtste finales.

 

De duels met het Fulham van Martin Jol en Bryan Ruiz (1 december in Enschede) en uit tegen het Wisla Krakow van Rob Maaskant (14 december) zijn alleen nog van belang voor de statistieken en punten op de Europese ranglijst.

 

In het vaderlandse bekertoernooi kan met winst tegen PSV een belangrijke stap worden gezet op weg naar een nieuw succes, ook al omdat in de andere kraker Ajax en AZ elkaar ontmoeten. De plaatsing bij de laatste zestien kwam echter moeizaam tot stand tegen de amateurs van Sportclub Genemuiden, die met een 4-3 nederlaag alle reden hadden om erg trots te zijn.

Het gemak waarmee FC Twente in de laatste competitiewedstrijd De Graafschap alle hoeken van het veld liet zien, geeft echter alle hoop op een geslaagd vervolg van dit seizoen. Die lijn zal het team van Adriaanse moeten doortrekken. Want wil het de race volhouden met AZ, PSV en Ajax, dan zal het vooral op de kleintjes moeten letten. Om te beginnen op 19 november tegen – met alle respect – Heracles in Almelo.

 

break for fruits


 

cforms contact form by delicious:days

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op berichten.