Vrienden van de Vriendenkring,

Het project ‘FC Twente wint tegen dementie’ van Stichting FC Twente, scoren in de wijk is een van de negen genomineerden voor de Voetbal Geeft Prijs. Een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN.

Met de ‘Voetbal Geeft Prijs 2023/’24’ worden eredivisieclubs gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren. Uit alle inzendingen worden door zowel een jury als het publiek gezamenlijk de beste drie projectplannen gekozen, die beloond worden met een projectfinanciering van 50.000 euro, 30.000 euro of 20.000 euro van de VriendenLoterij.Dit project van Stichting FC Twente, scoren in de wijk richt zich op mensen met Alzheimer. In ons land leven ongeveer 200.000 mensen met Alzheimer waarvan ongeveer 8.000 jongere mensen. Tijdens dit project staat de schatkist vol met nostalgische voetbalherinneringen van FC Twente centraal. De schatkist toert rond in de regio Twente en bezoekt verzorgingstehuizen. Gedurende de bijeenkomsten blikken we met voetbal relikwieën terug op de rijke historie van FC Twente. Een activiteit die muzikaal omlijst wordt met de bekende FC Twente liedjes.

Help Scoren in de Wijk en daarmee FC Twente door je stem uit te brengen voor dit project. Dat kan via onderstaande link;

https://eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs


Meer Nieuws

Meer Nieuws